Announcement

Collapse
No announcement yet.

Novi zakon o bezbednosti saobracaja i novine koje donosi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ili varijanta 2, hvataju zasedu kod znaka za ogranicenje 40 iz '63. godine, zaraslom u obliznje drvo i zbunje, postavljenom tada davno jer se put radio kad je Tito trebalo da prodje tuda...
    "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Taj komitet, koji nema nikakvu nalogodavnu ni zakonodavnu nadležnost, je jedna velika prevara i još jedan deo aparata koji mi bespotrebno uzima deo od plate! Služi ničemu drugom da bi taj Okanović, od koga svaki od nas ovde ima bolje akreditacije za njegovo radno mesto, mogao da palamudi po blicovom blogu kako nešto radi i da uzima debelu lovu i prodaje nam priče koje već znamo i sami. Lepo smo pre, valjda, dve-dve ipo godine pričali o tome i došli do zaključka da je i stari zakon, naravno nekim aktima ga je trebalo modernizovati, bio dobar samo da se primenjuje kako treba.

He who loses control, loses.

Comment

To valjda nije državno?
        Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Nemam pojma da li je drzavno odavde ne moze da se zakljuci nista:
          http://www.kbs.rs/kbs/

Al mislim da jeste, i da je to jedno od bistrih resenja u novom zakonu o saobracaju. Osnivanje komiteta za bezbednost saobracaja! U svemu ostalom, slazem se za Brujom!

Comment

Agencija je čekala osnivanje. Komitet je neka NVO ili sl.

Comment

da, da, kanda sam se zeznuo i popljuvao po pogrešnoj organizaciji i čoveku.
              Izvinjavam se

Comment

Originally posted by bruyoni View Post
                http://www.kurir-info.rs/crna-hronik...adom-59964.php

Opa bato! Čini mi se da smo dobili najbolje službeno vozilo u Srbiji i to u rukama policije!
                Ako je istina stotinu komada, lepo je to ali moram im dati zamerku, mogli su nešto drugo da kupe. Gde bre R-a da neko lomata po gradu, bolje bi mu neki enduro poput varadero-a, Versis, Dorsoduro, V-strom ili neke malo jače skutere. A i bre celu smenu na R-u presedeti ima da ih po ulici prepoznaš kako zgrbljeni i sa bolnim kolenima hodaju.
                Nisu uzeli samo to. Evo i zvanično ide 10 GSXR, 10 Stelvia i 70 Mana i Shivera.

- Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
                - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Al je neko omastio brk ovom kombinacijom. Baja sa sedim pramenom u kosi je mogao i bolje od ovih 10 komada! Psm, verovatno zatvara svoju kostrukciju prodaje za naredne 2-3 godine! Sto je najgore, kupovinu GSXR-ova i da razumem, ali ove italijane nikako!

Comment

Nije lose ni 10 hiljadarki. Mislim da toliko proda za celu sezonu, tako da je upala sekira u med. Pogotovu u svetlu informacije da je PGS uvalio 80 komada. Pravo je cudo da je Sumar uspeo da uglavi GSXR umesto RSV4.

Bilo kako bilo, Stelvio ko masina za pratnju je po meni okej izbor. Ne znam sta planiraju sa Manama i Siverima (u Presu ih zovu Šajveri), ali sumnjam da mogu da zamene BMW po robusnosti. No dobro, ako je Verano uspeo da uvali Pežo kao žandarska kola, onda je Aprilia čist pogodak. Cena održavanja nikada nije bila parametar kod naših domaćih nabavki, pa zašto bi sada bilo drugačije.

Mana je, čini mi se, dobra mašina za rutinsko patroliranje gradom i pisanje kazni plebsu. Žandar može po vasceli dan da se vrti po gradu bez mnogo umora.

Ostaje pitanje, baš kao i sa ZOBS-om, da li će bolja tehnika da donese nešto dobro? Sedenje u pljeskavdžinici može da se radi i u starom pandurskom kecu ili sa starim bendžom od 500-600 ccm koliko beše onaj crni što je išao pre ovih belih sada.

Comment

Naravno da nece, da su narucili odred pandura iz Japana, to bi vec promenilo stvar!

Comment

Ma šabanija, samo da rade svoj posao kako treba bilo bi mnoooogo bolje. Jedan mi danas teo naplatiti kaznu što mi sva obavezna oprema nije lako dostustupna, konkretno lanci i sijalice mi bili kod toro boce ispod stotinjak kila svinjetine! Sreća njegova pa je bilo usred grada inače bi imao sto sedamdeset kila svinjetine.

Apropo Mišine reakcije na Italijane, cenim da povlači znak jednakosti između kvaliteta Fiata-a i Piaggio-a pa otud onakva reakcija... Grešiš, ovaj silno grešiš sinak

Comment

Zadovoljni smo rezultatima primene Zakona o bezbednosti u saobraćaju jer je broj nesreća smanjen za trećinu, a značajno je smanjen broj poginulih i povređenih. Svesni smo da je na to uticao početni strah građana od oštrijih kazni, a ne samo rad saobraćajne policije. Prave rezultate u povećanju bezbednosti očekujemo u narednoj godini, kada će osim policije i ostale nadležne institucije preuzeti svoj deo odgovornosti u sprovođenju zakona - kaže za “Blic” Vladimir Rebić, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Comment

OVaj pasus je zanimljiv:

Da li će nedavna nabavka novih motocikala s kamerama i bez obeležja zauzdati motocikliste koji godinama divljaju gradskim ulicama i bulevarima?
                            - Siguran sam u to. Ti motori poseduju kamere i opremu za evidentiranje prekršaja, što će nam olakšati posao jer smo u prošlosti imali velikih problema. Mnogi motociklisti nisu se zaustavljali na znak policije, a zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju nismo se upuštali u jurnjavu s njima.

Ako bude ko što piše, da će nove mašine samo da snime prekršioce.. to je lepo. Međutim tu opet ima drugi deo priče. Ko će bre da nađe tog sa motociklom što ga je snimila kamera. Oni ne mogu da nađu automobil čije se tablice znaju, a kamoli da nađu motocikl koji je na strane table ili ih uopšte i nema.

Comment

Originally posted by bruyoni View Post

Apropo Mišine reakcije na Italijane, cenim da povlači znak jednakosti između kvaliteta Fiata-a i Piaggio-a pa otud onakva reakcija... Grešiš, ovaj silno grešiš sinak
                              Ne, apsolutno ne! Znam sta je Piaggio, samo mi nelogicno posle BMW-a! Nelogicna mi i kupovina R-ova, al ajde 'oce da mogu svakog da stignu. Mada sto neko rece to je samo problem, bice dosta mrtvih pandura!

Comment

Originally posted by zmaj View Post
                                OVaj pasus je zanimljiv:
                                Meni je zanimljivo da MUP posluje skoro kao privatno preduzeće, naplaćuju kazne i kupuju motore, presretače i kamere. Kako se na taj način povećava bezbednost saobraćaja nemam pojma.

Comment

Working...
                                X