Announcement

Collapse
No announcement yet.

Navak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by VIP View Post
    Svaka cast, meni su gume nepremostiva prepreka. Ima polovnih za 40, 50 evra, mogle bi se koristiti par puta, ali sva ta gimnastika sa menjanjem tockova i skladistenjem me demotivise. Sa druge strane da idem tamo i poziram i vozikam se po stazi necu.

Mislim da je karting u Kuli mnogo bolja zabava. Mnogo mi se svidja ona staza.
    I ovako mi je bila vrhunska zabava. Za karting svaka čast, ali to je nešto sasvim drugo, takođe fenomenalno. Guma mi nije žao, bolje da ih sljuštim nego da ostare sa šarom. Sad su tek legle, danas sam malo oštro skretao po kiši i drže kao po suvom.

Imam višestruku korist od Navaka, ako izuzmemo zabavu. Kvačilo je prestalo da kliza sasvim, hvata kao novo, bez vibracija. Nemam objašnjenje. Izgleda da će komplet novi set iz Delte na terasu umesto kod majstora u ponedeljak. :-D

Comment

Samo da dodam, čudim se da ti sa hot hatchom nisi malo došao da ga opleteš? 30 minuta ga ne bi potrošilo niti malo, a ovakve prilike su i poenta imanja takve spravice, zar ne?

Comment

Nisam bas siguran, mislim da bih za pola sata imao sasvim dovoljno vremena da ga odvojim od zivota.

Duge, brze krivine punim gasom i ostra kocenja za ukosnice, to je veruj mi nesto sto jako retko radim, a napreze sve sklopove do krajnjih granica.

Jeste da je ovo hot hatch, ali on meni koristi isto tako i za puteve od po 2 do 3 hiljada km i ne zelim zbog pola sata na stazi da sve to stavim pod znak pitanja.
        sigpic

Comment

Prešao sam ukupno za celu trku manje od 40km. Same gume ti ne dozvoljavaju da na auto deluješ nekim prevelikim silama koje bi mogle nešto značajno da mu naude, a gas ako pritiskaš do poda isto ne bi trebalo da mu škodi išta, sem ako ga sve vreme nemilo držiš u crvenom.

Da ne dužimo raspravu, moje mišljenje je da tih 40km nije ništa gore od 200-300km po gradu, dapače, produvaš malo sve sisteme. Ja ne bih izdržao da ne izvezem takvu spravu na pistu, nego da mi služi samo da povećam šansu za incidentima u saobraćaju.

Comment

Originally posted by radejet View Post
            da da, karting u Kuli je pun pogodak, pogotovo ako povedete jednog koji siri stazu na istom mestu svaki put
            Slažem se!

Naravno ako već imate nameru da se zezate na na navaku ubacite neko Xw50 ili Xw60 ulje inače će ova normalna postati suviše retka na većim temperaturama što dovodi do gubitka pritiska u sistemu i verovatnih oštećenja frikcionih površina. Bio to dizel (Nidža) bio to benzin (VIP) samo će kod dizela da zariba turbina, narvno ni neki separator uljnih para (najbolje odujlivač od kompresora vazduha) nije loša ideja, čak šta više
            Last edited by bruyoni; 26 April 2012, 06:37.

He who loses control, loses.

Comment

Hvala Bogu, senzori motora ništa nisu prijavili, što znači da je sve bilo i ostalo u savršenom redu. Habanje svih sklopova i da je 10x veće od normalne vožnje je ništa: 10 x 40km = 400km.

Oni svi Aurisi na Navaku su skroz fabrički, a cepaju se svaki dan već mesecima.

Mislim da preuveličavate problem. Dapače, ko uspe da ubije JTD, treba da dobije medalju za to.

Comment

Ostajanje bez podmazivanja ubija bilo koji motor i turbinu. Senzori motora su prilično tupave sprave, bez manometra na uljnom vodu nema ozbiljnijeg igranja.

Comment

Apsolutno, samo nismo utvrdili da je motor u bilo kom trenutku bio van svog režima - ja sam ubeđen da nije, jer ljudi cepaju na desetine hiljada km u dugim komadima po autobanu 200 na sat sa tim mašinama konstantno, pa im ništa od toga ne smeta. Slažem se da je pista gora stvar, ali ne drastično, puno je tu krivina, nije svuda gas do patosa - bar ja nisam mogao da ovim gumama. Sa nekim ozbiljnim gumama vrlo je realno da bi se ostatak sklopova našao na mukama.

To ostaje da utvrdimo, ako do juna iskopam negde neke polovne poluslikove.

Comment

Motor je uvek u režimu rada sad je samo pitanje kakvom osnovna podela je preko odnosa broja obrtaja i opterećenja. I da, pista ako se vozi kako treba da se vozi na pisti (ne mislim na profi vožnju nego ono kao amater kad dođeš da se izduvaš) je daleko gora od 3 sata autobana pri 200 na sat. Mnogo su veća kako termička tako i mehanička opterećenja
                    Last edited by bruyoni; 27 April 2012, 19:44.

Comment

Comment

Nidzo, jel si se prijavljivao sa grupom ili si isao u onom terminu gde je izlazak 1800 kinte?

Ako si isao sa grupom, gde se prijavljujes?
                        - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
                        - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Nisam, solo sam aplicirao. Tako ću opet.

Comment

Još jedno pitanje. Da li je neko proveravao da li si se pojavio u kolima koja si i prijavio? Pitam, možda mi iskrsne neko bolje oruđe od mog Svifta, pa da ne bude otkud ti u Meganu, a ne u Sviftu.
                            - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
                            - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Samo im pusti mejl na vreme ili ponovi prijavu sa naznakom da dolaziš drugim kolima. Reci u kom terminu ćeš biti da se vozimo zajedno. :-)

Comment

Bas mi palo na pamet pre neki dan, sto ne izvezete nesto sa testa na Navak ako ti se bas ide tamo a ne krlja ti se tvoj auto?
                                nk.simRacing - virtuelni trkački Bilten

Performanse? Nema ih. by Zmaj

Comment

Working...
                                X