Announcement

Collapse
No announcement yet.

Koje gume izabrati?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Razmisljam se u poslednje vreme da li je bolje da sad nekad do septembra kupim zimske gume ili da cekam tamo do zime pa onda da kupim? Da li bih ustedeo nesto znacajno posto uzimam 225/50 R16 zimske?

Comment

• Zimske bi sada trebalo da su na akcijama...

Nidzo, mozda je bas fora u tome promena zimske-letnje, sto se buke tice. Ja sam od onih koji ne voze kola zimi pa tako i poslednjih nekoliko godina vozim iskljucivo letnje gume.

Danas sam bas probao malo da "divljam" po ovom kisnom vremenu i da vidim da li ova Miselinka losa po kisi. Nema ni govora o tome. E sad, nije to bila neka ekstremno brza voznja, ali namerno sam isao agresivnije da se uverim.

Comment

• Re: Koje gume izabrati?

Dobra je to guma, među najboljima na testovima u klasi, tako da nema tu drugog problema sem te buke kotrljanja karakteristične za štedljive gume. Jedini pravi minus je što je ubedljivo najskuplja.

Nisi pogrešio, nikako, samo mislim da si mogao da napraviš bolji "bang for bucks". :-) Ima nas vazda dovoljno dokonih u temi, a uskratio si nam diskusiju o tvojim gumama. :-D

Tapatalk HD

Comment

• Nekako je moj izbor jos zimus pao na ovu Michelin ili Continental Eco Contact 3.

Pred novu godinu sam bas pitao gwaihir-a, kada je uzeo ovu Miselinku, kako drzi na mokroj hladnoj podlozi, bas iz razloga sto kazu da je losa po mokrom, plus je letnja. On rece da je OK, jer ne vozi kao da je na trci.

Pre sam bio za Eco Contact 3, jer je Conti fabricki, ali je nisam nasao na mestu, sto bi se reklo, a nisam hteo da narucujem, pa sam uzeo ovu.

Sve u svemu ne prelazim mnogo km godisnje, tako da...

E da, u pitanju je Golf IV, ako mozda nekoga zanima.

Comment

• Hehe, i ja sam se dvoumio između kontinentalke i mišelinke...
            Mada sam ciljao na Eco Contact 5, ali mi je bila preskupa.
            Sorry navic ako sam zaboravio da napišem nešto o gumi... Obaveze... Više se i ne sećam da li sam pisao ili ne.
            Probao sam malo da je isforsiram (duplo više nego što inače vozim) onomad kada si mi rekao da si čuo da proklizavaju, u jednoj ulici gde imamo kocku na putu.
            Pokazala se dobro.

Comment

• Koja od ovih guma je bolja i u njihovoj cenovnoj grupi da li ima neka bolja guma???

KLEBER DYNAXER HP3 ili
              BF GOODRICH g-GRIP

Comment

• Re: Koje gume izabrati?

Barum, Semperit

Tapatalk HD

Comment

• Barum bravuris2 jutros po kisi klizu opasno. Ne znam da li sam ih ja olindro za godinu dana koliko su na autu ili je nesto drugo u pitanju. Klizu u krivini, klizu na kocenju, pri kretanju...ili mozda treba da usporim
                  sigpic

Comment

• ...bice da je ovo poslednje u pitanju...vidis da poslednja dva dana na svim vestima samo neki grozni sudari...

Comment

• Uz kišu često ide i prljavština, pogotovo leti kada dugo nije padala. Svakako oprez i definitivno treba da usporiš.

Tapatalk 4

Comment

• Slično kao moja prva predpostavka za kineze koje vozim napred.

Mnogo je prašine, zemlje, pa i peska od "prljavih" letnjih kiša na ulicama i sve to treba da se spere.

Evo sada kada su ulice malo čistije posla 2 dana potopa, već nemam taj osećaj nesigurnosti u kineze kao kad sam imao sa prvim susretom sa kišom ili je to ipak samo stvar navike!?

Comment

• Moram jedno glupo pitanje da postavim.
                          Koji pritisak u gumama držite? Napred? Nazad?

Kao što znate Astra H u pitanju, a gume 205/55 r16
                          Trenutno napred 2.5, zadnje 2.4 bar-a, a i dalje imam osećaj da su gume "niske"...

Comment

• Piše na kolima koliki treba da bude pritisak u pneumaticima.
                            Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

• Originally posted by Heinz View Post
                              Piše na kolima koliki treba da bude pritisak u pneumaticima.
                              Da znam da na vozačevim vratima ili B-stubu treba da piše, ali nalepnica je skinuta.

Comment

• Od 239 stranice pocinju pritisci u gumama, ima par stranica, pa pronadji pravu dimenziju preumatika, motora...

Comment

Working...
                                X