Announcement

Collapse
No announcement yet.

Uvoz i registracija

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

a sta se desava sa cg tablama?
    moja vectra je i dalje na carini u subotici, pre neki dan su zvali da je auto gotov i da dodjem po njega.
    E sad...
    ja zivim 150 km od subotice i ne znam hocu li, da li smem uopste da je doteram kuci ili moram ici na slep sluzbu?
    Ne znam da li oni na carini dalu neki papir da je auto ocarinjen ili ides, pa sta ti Bog da?
    ako neko zna nesto o tome neka javi
    POZZZ Marko

Comment

Uzmes privremene table u supu u Subotici.

Evo jedne teme koja se bavi ovim problemom>

Last edited by VIP; 6 September 2009, 00:20.
      sigpic

Comment

Cek, jesi li ti vratio table u CG?

Ako nisi, onda ne vidim problem, vozis auto i u SUP-u u svom gradu vracas CG table i uzimas nove...tako je sa strancima, valjda je tako i sa CG tablama.
        E sad, ako je istekla registracija, onda najbolje da napise neko ko ima iskustva sa tim.

VIP, ova tema sto si linkovao je nesto drugo...coveku je istekla registracija.
        Last edited by navic; 6 September 2009, 01:19.

Comment

Originally posted by navic View Post
          Cek, jesi li ti vratio table u CG?

Ako nisi, onda ne vidim problem, vozis auto i u SUP-u u svom gradu vracas CG table i uzimas nove...tako je sa strancima, valjda je tako i sa CG tablama.
          E sad, ako je istekla registracija, onda najbolje da napise neko ko ima iskustva sa tim.

VIP, ova tema sto si linkovao je nesto drugo...coveku je istekla registracija.
          A ok Ali, zasto vracanje tablica (stranih/CG) lokalnom MUP-u? Valjda one sluze za odjavu vozila u zemlji/gradu iz koje je uvezeno.

Inace, mislio sam na probne tablice, ako su slucajno i istekle. Privremene (u Nemackoj zoll) sluze upravo za izvoz/uvoz vozila, ukoliko vlasnik zadrzava tablice zbog odjave vozila.
          sigpic

Comment

^ E da, privremene se vracaju u lokalni MUP.

Hm, nisam bas 100% siguran, ali mislim da ne bi trebalo da ima nikakvih problema sa dovozenjem auta sa carine u Markovom slucaju, jer to sto oni nisu to resili na vreme, tj. nisu uspeli da obrade toliko vozila za kratko vreme, to je njihova greska.

Comment

da li neko zna kada će se menjati starosna granica za uvoz oldtajmera?
              2010. god granica će biti 40 god.....što je previše...valjda će to korigovati?
              ima li neka informacija o tome?

Comment

kupovina uvezenog automobila

Hocu da kupim na auto placu automobil. Posto to radim prvi put treba mi informacija koju papirologiju auto mora da poseduje za registraciju, na sta treba da obratim paznju prilikom kupovine?
                Svaki savet i informacija su mi korisni, posto sam laik u ovome.
                Prodavac mi nudi auto polo 1.2 benzinac, 2003 god. presao 148.000 km a cena 2.800 eura

Comment

Posto kupujes auto na auto placu, sve sto ti treba ce ti oni dati.

Imam utisak da sumnjas u taj auto plac?

Comment

Ukratko: od prodavca ti treba faktura i brif, zatim vadis carinske tablice i placas osiguranje, sa tim papirima ides za Srbiju. Na granici, prijavljujes auto za uvoz i ides kod speditera koji ce ti dalje sredjivati papirologiju...
                    “When I live, I am born. When I am born, I see. When I see, I discover. When I discover, I travel. When I travel, I drive. When I drive, I am.”

Comment

• ...ja sam razumeo da se radi o domacem auto placu.

Comment

• [tabak0111]

Misha je potpuno u pravu. Gleda se tacna kubikaza, nema nikakvog gledanja kroz prste, nego sta pise u knjizici.

Comment

Working...
                        X