Announcement

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 159, 1.9JTDm 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• DPF je skinut ali nema nikakve greske...a za EGR ne znam sta ce da se desi kad zablokiram...ne znam gde je taj senzor za EGR, na kom principu on otkriva da je zapusena cev na njemu...da li se kontrola zasniva na pritisku iz usisne grane ili pritisku iz cevi iberlaufa...na osnovu toga bih mogao da znam koju stranu EGR ventila da zapusavam...

usisnu granu nisam nista dirao
    Ok sorry BRUYONI, koristicu edit

tesko je naci pravu istinu oko EGRa i DPF jer majstori nece da otkriju STA JE SENZOR EGRa?

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=JtTXvNwguhU[/ame]

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=8Ge-yXnq8Hk[/ame]
    Last edited by Alfamanijak; 27 August 2013, 17:02. Reason: opet...

Comment

• Softverski mora da se premosti EGR. Sa DPFom je verovatno već odrađeno.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4

Comment

• Alfamanijak, koristi dugme edit sa desne strane kad hoćeš nešto da dodaš a ne da pišeš post za postom

He who loses control, loses.

Comment

• Konacno sam resio problem sa EGR i DPF-om i dodao mu čipovanjem jos 30-ak KS.Sve koštalo 80 e. Neki nazovi majstori su mi trazili 600 evra da pogase samo EGR i DPF bez cipovanja,parenilo cena je ogromno.Auto je postao kao praćka.....ima vecu snagu na malom gasu...u gradu "srče" naftu malo vise ako se ostrije vozi ali na otvorenom ako ides nekom normalnom brzinom za naše puteve 5.2 litra/100.....

Comment

• Alfa Romeo 159 (2005-2011) je predstavljen javnosti u Ženevi 2005. kao model naslednik Alfe 156. Uz njegov poseban oblik najavio je borbu uglavnom protivh nemačkih konkurenata. Nažalost, on je dokazao da je nepouzdan partner, sa određenim banalnim greškama.
            Last edited by bruyoni; 11 July 2017, 17:21.

Comment

• Oba auta bivša.

Izmerena je bila u nekom trenutku na valjcima: 191,5KS i 430Nm na 2600rpm. Potpuno drugi auto u odnosu na fabričkih 150KS i neka mera koja mu dolikuje.

Dobro se držala do pre koji mesec, dalje informacije nemam, jer je otišla nepoznatom vlasniku. Momak kome sam je ja prodao ju je vozio 2,5 godine, bez krupnih izdataka. Remap je zadržao (a ko ne bi).

Comment

• Otisla i crna oktavija?
                sigpic

Comment

• Ode pre malo manje od dve godine.

"Crna" je postala brankoasto siva, ali isti đavo, samo je malo novija, i nešto bolju opremu ima u Style, koji je zamenio Elegance. Nema dečje bolesti koje je imala crna, kao jedan od prvih primeraka. Mnogo manje troši siva, očigledno je motor pretrpeo veću reviziju, uz softverski update da ne emituje višak NOx, nakon EA189 skandala.

Comment

• Sa benzinskim verzijama Alfa Romeo 159 je i dalje automobil za entuzijaste (dobro, možda sa izuzetkom običnog 1.8). Dizel je potpuno drugačija priča – svako ko traži automobil ove klase može biti zainteresovan za njih. Što se tiče stope kvara, automobil se ponaša najmanje dobro.

Comment

Working...
                    X