Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rent-A-Car

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Rent-A-Car

Zanimaju me iskustva sa iznajmljivanjem kola kod nas, nikad u zivotu nisam kod nas iznajmio auto . Treba da otputujem Beograd-Trst-Venecija-Genova i jos ponegde, cetvoro putuje. Ponudili su mi Citroena C4 za 50e dan, kasko osiguranje. Nisam se jos mnogo raspitivao, znam napolju kako to ide, pa me ustvari interesuje kakve su nase agencija na sta treba da obratim paznju, neka agencija za izbegavanje, naka za preporuciti, bilo kakva informacija je dobrodosla!.

Licno, hteo sam da zapucam pravac Venecija avionom, tamo da iznajmim auto i da opajam na sve strane, ali sveca se boji aviona...

Idite vozom, a tamo vam auto ni ne treba.
    Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Koliko je dana ta akcija? Uzmi u obzir kilometražu koju planiraš pošto naši imaju jednu tarifu za 100km dnevno, a drugu za neograničeno.
      - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
      - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Originally posted by zmaj View Post
        Koliko je dana ta akcija? Uzmi u obzir kilometražu koju planiraš pošto naši imaju jednu tarifu za 100km dnevno, a drugu za neograničeno.
        10-15 dana, definitivno je vise od 100km dnevno..., moram da pogledam....

Comment

Na 10-15 dana kod vecine rent a car kuca automatski dobijas neogranicenu kilometrazu. E sad, kad si dobio tu ponudu od 50 eura dnevno, jel si jasno rekao ljudima koliko ce najam da traje? Pitam zato sto mogu da naslutim od koga si dobio ponudu, i ta cena je ok, ali na period do 7 dana. Dalje, kakvo je kasko osiguranje, sa ucescem ( ako jeste sa kolikim) ili bez ucesca? Koliki je depozit prilikom preuzimanja? Jel traze kreditnu karticu? Budi svestan da putujes u inostranstvo, i to ne u susednu drzavu, u slucaju kvara na vozilu ocekujes pomoc u najkracem roku, sto nisu sve rent a car firme u stanju da ti pruze. Naravno da ima firmi za izbegavanje, ali o tome ako Zmaj dozvoli, niko nije platio ni reklamu ni antireklamu.
          "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

U Trstu i Veneciji ti auto definitivno ne treba. Samo predstavlja teret - narocito u Veneciji. U Genovi nisam bio licno ali po kumovoj prici - slicna je situacija.

Javni i medjugradski prevoz funkcionise odlicno a kad uracunas i troskove italijanskih putarina i parkinga, osetno je jeftiniji. O udobnosti i opustenosti da ne pricam.

Ako ikako mozes, nemoj da ides autom. Bolje ces se provesti.
            Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

Letos smo prošli skoro celu Italiju po dužini, i definitivno su nam kola samo stajala na parkinzima kad bi negde stigli. Pri tome, po gradovima su parkinzi prilično skupi, ako smeš uopšte kolima u centar, i ograničeno je zadržavanje.
              Uređena zemlja, pa i prevoz funkcioniše super

Comment

Sto se tice Venecije, potpisujem. Stavis kola kod hotela i dalje se prebacujes prevozom. Preporučio bih da odeš malo dalje od vode - recimo u Mestre ili tako neki deo grada uz autoput. Imaš bus do Venecije, tamo na vaporeto i super.

Nemam ništa protiv da se napiše koji rental radi okej, nije to reklama.

Meni je ideja da se ide kolima na proputovanje skroz validna, ako imaš finansije da podržiš. Voz je svakako dobra opcija, možda i najbolja za ovu relaciju gde bi te zezanje sa avionom vremenski koštalo poprilično plus deranžman sa čekiranjem, rengenima i sličnim glupostima.
                - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
                - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Ma bre, kola zamaraju, kako vozaca tako i putnike.
                  Voz je mnogo elegantnije resenje. Dremnes, prosetas, popijes, pojedes....

A ide svuda, gde god banes imas informator o vezama za dalje ili lokalnom prevozu. Ne znam kako funkcionise italijanski ali na nemackom sajtu DB-a mozes da isplaniras rutu maltene kao u GPS-u. I dobijes tacne oznake sto medjugradskih sto lokalnih metroa/ autobusa/ tramvaja sa vremenima polaska i cenama karti. Cak i da odmah kupis kartu za sve medjugradske veze koje ti trebaju.

Jedina prednost auta je sto mozes da se svrckas u lokalu sa mnogo manje prethodnog planiranja / razmisljanja ali ako ti je bas to neophodno uvek moze da se iznajmi auto/ skuter tamo.

Sve ovo iz ugla putnika bez dece. Sa decom, sve ovo je (skoro) neizvodivo.
                  Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

Kolima može da bude jeftinije ako ide četvoro, za dvoje se ne isplati. Voz je 108€, povratna sa ležajem do Venecije.

Comment

Hvala na odgovorima,

Da idem samo sa devojkom sve bi bilo mnogo lakse, lupim rukom o sto.... I bude kako ona kaze , ovako sto ljudi sto cudi svima nesto smeta. Slazem se sa svime sto ste pisali, ne treba meni auto da se vozikam po gradu, nego da obidjem sto vise mesta. Inajmljivanje kola mi ne gine kako god da okrenem, jer ne znam gde cu i koliko se zadrzavati. Mozda se smorim posle dva dana u Veneciji i odemo dalje, svecin decko ima agenciju pa imamo povoljan smestaj, u svakom smislu, novcano, vremenski, rezervacije, i sveca ume da bude ponekad teska pa ako mi pukne... sednem u kola i odem , da se ja pitam samo bi se stvorio u Veneciji pa ako vec treba da vozim 1000km iznajmim tamo auto i idemo u Spaniju. U voz niko nece nije mi jasno, pogotovu sto tacno prespavas noc i u Veneciji si, dalje krenemo kolima...

Ne znam po nazivu koji je to rent-a-car sto je ponudio citroena, znam da su to neki likovi koji imaju potpisanu saradnju sa svecinom mediskom agencijom u kojoj radi i da koriste njihova kola, vozace, kombije, mislim da im cak odradjuju i neke kurirske usluge i jako su zadovoljni, od njih je dobila ponudu, javice mi prvom prilikom...

@Misha
                      Bese radis u jednoj od agencija?, moze neka preporuka ili anti-preporuka, neka ponuda moze i na pm.

Hvala jos jednom ljudi, ako se imete jos neko iskustvo da podelite samo napred, zadnje nedelje maja putujem dok Venecija jos uvek ne stipa za nos

Comment

Venecija je nama bila super i krajem avgusta, ništa nije štipalo
                        Da nismo iskusili koliko je efikasan prevoz u Italiji, i koliko lako kolima možeš da se pogubiš sa sve navigacijom, ne bih ni spominjao voz Pogotovo s obzirom na potrebu parkiranja.

Comment

@Suba

Raspitaj se kod velikih licenciranih kao sto su AVIS, Hertz, Budget. Oni znaju da imaju bas niske cene sada van sezone. Ako ti kod njih ne odgovaraju cene ili vozila, dacu ti jos predloga, a mogu i koju ponudu.

Comment

Posto vidim da je tema matora, ali evo da uputim neki savet mozda ce nekome trebati.
                            Ja sam putovao za Trst slicnom relacijom kao ti, iznajmio sam auto u Rent a car Beograd kuci. Imaju veoma povoljne cene za neogranicenu kilometrazu i sad trenutno u ponudi imaju vikend akcije.

Veoma su povoljni i sto je veoma pozitivno ne traze veliki depozit, zavisno od automobila ali oko 300e. Dok druge rent a car kuce traze i od 500-800e.
                            Led sijalice
                            Rent a car Beograd

Comment

Reklama, a? Daleko je ovo od povoljnih cena.

Comment

Working...
                              X