PDA

View Full Version : nk F1 2010 - Pomoc pri instalaciji i razni problemi


MartinNS
1st March 2010, 23:47
instalirao sam mod i update i prestao je da mi radi lobby:mad::mad:,ispise nesto matcmaker did not respond..nisam ni pre imao originalnu igru ali je nekim cudom to radilo,a sad je prestalo.takodje mi je promenilo logo i ceo izgled igre (osecam se go zrtva silovanja posle toga,jer me nije ni pitao,kakav idiotizam..),ali to mi je manje bitno.

SaS
2nd March 2010, 00:09
instalirao sam mod i update i prestao je da mi radi lobby:mad::mad:,ispise nesto matcmaker did not respond..nisam ni pre imao originalnu igru ali je nekim cudom to radilo,a sad je prestalo.takodje mi je promenilo logo i ceo izgled igre (osecam se go zrtva silovanja posle toga,jer me nije ni pitao,kakav idiotizam..),ali to mi je manje bitno.
Nestanak ili prestanak rada lobija nema veze sa modom, evo objasnjenja ([Only registered and activated users can see links]).
Cest je slucaj u poslednje vreme da svaki mod menja default layout menija u rF. Ukoliko zelis da vratis na original, selektuj neki drugi mod, izadji iz rF i kada se vratis bice sve po starom. Ovo je privremeno resenje, za trajno resenje moras obrisati odredjene fajlove a to ne mogu reci napamet.

vlad
2nd March 2010, 00:15
Dakle trenutno je aktivan server 2 -> 82.117.200.69:34302

aleksa_mar
5th March 2010, 17:29
a gde se ubacuju staze... jel ima neki specijalni folder? ja ubacio u C:\IGRE\rFactor\GameData\Locations\F1RFT09 i neradi...

SaS
5th March 2010, 17:32
Nas drug Aleksa je pitao kako da instalira staze jer posle instalacije mu se ne pojavljuju nove staze.

Pretpostavljam da je problem u strukturi foldera.
Pogledati atachment (ono c:\_igre\rFactor se odnosi na lokaciju gde ste vi instalirali rFactor)

adspon
6th March 2010, 14:46
Znaci:

1. Istalirati rFactor download ([Only registered and activated users can see links]) Full v1255f Installer
(treba ti krak ako nisi platio igru da bi je pokrenuo)

2. pa onda instalirati mod F1 RFT 2009 Link1 ([Only registered and activated users can see links]) ili Link2 ([Only registered and activated users can see links]) ili Link3 ([Only registered and activated users can see links])
(instalacija nije na nasem jeziku ali nije tesko se snac - Tovabb je next i dodjes do polja dje izaberes gdje se nalazi rFactor slika ([Only registered and activated users can see links]) u mom slucaju C:\Files\Igre\rFactor)

3. Instaliras update za mod F1 RFT 2009 Link1 ([Only registered and activated users can see links]) ili Link2 ([Only registered and activated users can see links]) ili Link3 ([Only registered and activated users can see links])
(ista stvar, odaberes gdje je rFactor folder)

4. Instaliras/Ubacis staze Link1 ([Only registered and activated users can see links]) ili Link2 ([Only registered and activated users can see links])
(opet isto preko wizarda, rFactor folder)

Staze se nalaze u folderu ...\rFactor\GameData\Locations
Automobili se nalaze u ...\rFactor\GameData\Vehicles
itd.

wizard to automacki po odabiru foldera ubaci gdje treba, a ako bude potrebe da se manuelno u baci staza ili mod onda ubacis u te foldere
sve to imas u ovom ([Only registered and activated users can see links]) tredu
(potrebno je skinuti i + obavezan nk rFm file ([Only registered and activated users can see links]), opet se sve nalazi u propozicije i bodovi ([Only registered and activated users can see links]) )

desice ti se dosta puta da se izgubis i ne mozes naci sto ti treba, jeste malo konfuzno, ali ko pita taj ne skita :)

trebalo bi i vlad da stavi u signature link kao i sas da novi procitaju to odmah tek sam sad prvi put primijetio to uputstvo, dosta je dobro, svaka cast

MartinNS
7th March 2010, 04:17
sve sam uradio po uputstvu,nadam se,ako nije nesto promaklo...
mod,update,track pack i onaj mali file...
odem na server,ucita mi se track ali ne mogu clicknuti race:confused::mad::baby:

adspon
7th March 2010, 10:12
nesto si zeznuo, ili je mozda sinhronizacija. Obicno pri promjeni sesija treba cijeli minut dok se igra sinhronizuje sa serverom i automobili se pojave odjednom na stazi ili neposredno pred sam start trke kad je trka u pitanju. Probaj u offline modu da igras

filipos
7th March 2010, 11:04
Martine da ti nije ukljucena opcija spectator?

vlad
7th March 2010, 11:59
Da, i meni deluje kao specator.
Idi na Connect/settings/Spectate --> Off

zackoj
13th March 2010, 18:03
Instalirao danas sve potrebno za start sezone i skuzio da je Tv cam, stavrno tv cam iz 2009 sezone.
Jel ima mozda netko file sa camerama da dobijem tv cam upotrbljiviji za voznju i odnosno najbitnije hoce li to smetati za online.

Hvala

navic
13th March 2010, 20:20
Imas pod upgrades da promenis.

weetah
17th March 2010, 22:13
Imam problem sa volanom, al juče mi Ceriman nabacio nešto o interaptima, mislim da je to. Naime, dešava mi se u svakom krugu da u jednom trenutku neće da mi prebaci u višu brzinu. Onda ja lupam po njemu, kontajući da ne radi taster i onda se desi da mi odjednom sve to izbaferovano isprebacuje (sa treće na šestu)

Ceriman reče da je problem u IRQ-u, navodno se konfliktuje sa zvučnom, ili već nečim. Zvuči mi kao realno, i verujem da je to, na prethodnoj stazi se nije dešavalo verovatno zbog toga što nema tako rapidnog menjanja brzina.

Imal neko pojma kako ovo da rešim? U Windowsu 7 se u device manageru IRQ-ovi nalaze kad se iz View pull-down menija odabere "View resources by connection". Tamo ima sekcija sa IRQ-ovima, ali ne mogu da nađem volan među njima. IRQ bi trebalo da može ručno da se dodeli tako što se klikne dvaput na uređaj, pa se odabere Resources tab, tamo se uncheck-ira "Use automatic Setting" opcija i otvori se dugme "Change Setting...". Međutim neki uređaji ne dozvoljavaju ovo, tj cela sekcija je zatamnjena.

Imal neko pojma šta da radim, pošto mi svaki put uzme više od pola sekunde, mogao sam davno već biti u 1:25:xxx :(

Evo i replay da vidite kako izgleda kad oderete ceo krug i onda neće da prebaci na izlasku na ciljnu ravninu. Tuga.

saki
23rd June 2010, 10:59
pozdrav
instaliram rfactor,zatim update i na kraju mod f1 2009 rfr i track pack 2009.
sve radi ok,ali kada zatvorim igru i pokusam ponovo da je pokrenem-nece da se ucita ?pomoc

SaS
23rd June 2010, 11:17
Jesi probao da pokrenes fajl "rF Config.exe" koji se nalazi u rFactor folderu?
Probaj sa razlicitim serovanjima za DirectX.
Imas li instaliranu poslednju verziju DirectX-a?
Mozes li napisati specifikaciju svog hardvera?

saki
23rd June 2010, 15:13
Konfiguracija:AMD dual core 4400,1 gb RAM-a 512 MB graficka,
GTR 2 radi bez problema
Isprobacu savjete pa se javljam
veliko hvala

saki
27th June 2010, 20:13
ponovo sam instalirao kompletnu igru i mod f1 09 ,
sada radi i sve je ok

bagibmwm3
12th July 2010, 18:09
[Only registered and activated users can see links]

seat position -100

kako da go resam problemov? premnogu e blisku kamerata vo kokpitot, prethodno nebese vaka... :S

vlad
13th July 2010, 13:08
...seat position -100

kako da go resam problemov? premnogu e blisku kamerata vo kokpitot, prethodno nebese vaka... :S

Pronadji opciju FOV "field of wiev", mislim da je pod display options. Smanji, povecaj, namesti kako ti odgovara.

bagibmwm3
13th July 2010, 15:49
hvala puno :))